Ski

Despre acest curs

Varsta: 6-12 ani
Activitate: Ski
Perioada: Iarna
Tip Curs: Optional
what-skis-are-good-for-kids

Sunt ideale pentru a apropia micii elevi de sportul alb, permitandu-le sa invete primele elemente dar,in acelasi timp,sa fie si o perioada de distractie pentru acestia.Jocul si invatarea schiului se impletesc armonios la un curs colectiv de schi.

Intr-o lume tot mai dependenta de tehnologie si amenintata de sedentarism, schiul vine ca una dintre cele mai bune solutii pentru copii de a face exercitiu fizic in natura si aer liber. Schiul le dezvolta copiilor mobilitatea, echilibrul, intareste muschii, oasele si sistemul imunitar. Schiul antreneaza coordonarea, perceptia spatiala, inteligenta vizuala, motricitatea si reflexele, de aceea este considerat unul dintre sporturile cele mai complexe, care contribuie la sanatatea fizica si la dezvoltarea psihica a celui mic.

Pe masura ce copilul incepe sa se descurce pe schiuri, se observa si cresterea stimei de sine a acestuia si a increderii in fortele proprii.

Schiul il invata pe copil disciplina.
Nu te gandi la o disciplina rigida sau fortata, ci la o disciplina interna care il va ajuta pe tot parcursul vietii.

Schiul inseamna experiente sociale si emotionale.
Prezenta copilului printre adulti si printre alti copii de varsta lui ce au pasiuni comune si sunt angajati in activitati similare contribuie la dezvoltarea empatiei, reducerea timiditatii si dobandirea de abilitati sociale complexe.

Caracteristici curs

Distractiv
Acumulare cunostinte
Joaca
Creativitate

Un avantaj evident este exercitiul fizic. Schiatul in mijlocul naturii, respirand aer curat, are numeroase castiguri pentru organism.

Daca il inscrii pe cel mic la cursuri specializate de schi cu monitori antrenati special, copilul isi va dezvolta un simt sanatos al competitiei.

Vezi toate activitatile