Ce este grupul de dezvoltare?

Share This:

Grupul terapeutic de dezvoltare si optimizare personala, permite fiecarui copil sa se autodescopere, sa se autocreeze prin intalnirea cu celalalt. In cadrul grupului, copiii se simt in siguranta, le este satisfacuta nevoia de apartenenta, traiesc sentimentul acceptarii neconditionate, sentimentul increderii, astfel, fiecare se redescopera pe sine.

Grupul terapeutic ofera o experienta comuna de transfigurare, maturizare afectiva, cognitiva si comportamentala.

Grupul terapeutic este in acord cu nevoia de comunicare, cu nevoia de interactiune si relationare, cu nevoia de suport afectiv, cu nevoia de cunoastere de sine prin intermediul si cu ajutorul celorlalti.

Grupul experiential ofera posibilitatea deblocarii, constientizarii si construirii sau reconstruirii personalitatii.

Grupul ofera trairea unor sentimente pozitive, sentimentul unitatii, ofera indivizilor posibilitatea de a se adapta si a experimenta atitudini si conduite dezirabile.

Formele de terapie creativa prin desen, pictura, colaj, basm, povestiri terapeutice, joc, marionete, miscare creativa, muzica – sunt cateva din metodele care dezvolta creativitatea si implicit personalitatea copilului, oferindu-I acestuia siguranta, libertatea de manifestare a dorintelor, a trebuintelor a nevoilor, opiniilor si atitudinilor sale.

Obiectivul principal al terapiei creative, este de a stabili o relatie de comunicare cu copilul si de a-l deprinde sa functioneze autonom si eficient.

Autor: Irina Motataianu si Melania Neagu