Alina Stanescu

Invatatoare
14397371_1788213874732009_1322291273_n

Despre mine

Studii: Profesor pentru invatamantul primar
Experienta: 2 ani in invatamantul primar
Pasiuni: Muzica, Dans si Sport

Metodologii

  • Educatia se bazează pe achiziţiile psihologiei dezvoltării copilului şi vizează cultivarea tuturor calităţilor potenţiale ale acestuia. 
  • Cunoştinţele sunt incluse în acţiunea directă de explorare prin cunoaştere individuală.
  • Toate culturile au valoare egală şi constituie realităţi la fel de importante
  • Jocul este domeniul principal în care se manifestă şi se exersează imaginaţia, climatul psihologic cel mai favorabil al copilului pentru a se forma armonios. Prin joc copilul ne dăruieste tot ce are el mai bun, atat ca forţe fizice, cât şi ca valori morale. El contribuie la formarea personalităţii copilului şi creează o ambianţă de cooperare.
  • Creativitatea constituie una dintre cele mai importante valori umane, sociale, educaţionale. Rolul creativităţii în procesul culturii şi civilizaţiei este enorm iar în clasa noastra este prezentă o vie preocupare pentru educarea acesteia.

Cum imi impart timpul

Distractie
Lectii
Joaca
Creativitate

Consider ca rolul unui invatator nu consta doar in transmiterea de cunostinte ci si in formarea unor abilitati si aptitudini care sa ii permita copilului adaptarea in orice context social. Transmiterea de cunostinte, dorinta de contribuire la cresterea stimei de sine, zambetul inocent al copiilor, empatia si dragostea pentru acestia sunt motivele pentru care zilnic imi doresc sa ma aflu in preajma lor. Energia si inocenta transmisa de copii hranesc copilul din mine.