Karate

Despre acest curs

Varsta: 6-12 ani
Activitate: Karate
Perioada: Tot anul
Tip Curs: Optional
kids_karate_class_monument_co

In karate pentru copii primează latura educativa. Mai mult decat antrenamentul fizic care ofera un echilibru desavarsit și o dezvoltare perfect armonioasa, karate formeaza caractere și conduite morale. Putine sporturi sunt comparabile cu karate in ce priveste disciplina impusa. O data intrati in sala de antrenamente, mai mult decat corpul, copiii isi vor modela caracterul. Accentul se pune pe principii îinalte și pe valori nobile: respect, curaj, autodepasire, tinuta, moralitate…copiii vor invata strategii de aparare si de lupta si strategii de a reactiona si a face fata problemelor a caror principii pot fi aplicate si in viata de zi cu zi.

  • Miscare simetrica si dezvoltare armonioasa
  • Cordonare si dezvoltarea calitatilor motrice
  • Concentrare si atentie
  • Respect si increderea in sine
  • Disciplina
  • Modestie

Caracteristici curs

Distractie
Acumulare cunostinte
Joaca
Creativitate

Multi oameni confunda karate cu ceea ce vad prin filme, cand de fapt reprezinta tocmai contrariul. Karate nu invata despre violenta ci despre respect, incredere, autocontrol, modestie.

Tot mai multi parinti aleg karate pentru copiii lor in defavoarea altor sporturi “traditionale” (fotbal, baschet, tenis etc.). Copilului i se permite sa-si dezvolte propriile obiective. Obiectivele pe care le atinge sunt ale lui şi nu ca urmare a unui efort in echipa. Antrenamentul dezvolta disciplina fizica şi psihica necesara unei vieti sanatoase de adult. Antrenamentul se desfasoara intr-un mediu stimulativ in care copilul se simte bine si invata sa comunice cu ceilalti.

Cateva poze cu noi de la Karate

Vezi toate activitatile